החלמה מניתוח

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

20/05/2010 | 10:53 | מאת: רומי

הי, אני אמורה לעבור ניתוח צניחת עפעפיים. כמה זמן אורכת תקופת ההחלמה ? רומי.

רומי שלום, לגבי תקופת ההחלמה שלאחר ניתוח לתיקון צניחת עפעפיים: בד"כ ביומיים - שלושה הראשונים קיימת נפיחות ניכרת, ומומלץ לעשות קומפרסים קרים חלק ניכר משעות היממה. במהלך פוסט - ניתוחי תקין - הנפיחות שכוללת בצקת עקב הטראומה הניתוחית והמטומות (דימומים תת עוריים) הולכת ומשתפרת מיום ליום בטווח של כשבועיים ממועד הניתוח. בד"כ כשבוע לאחר הניתוח מוציאים תפרים, מה שתורם לזירוז ההחלמה. בתקופה הראשונה ניתנת בד"כ משחה אנטיביוטית, ובהמשך ניתן לעבור למשחת עיניים המכילה סטרואידים על מנת לזרז את ספיגת הבצקות. בהצלחה, ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

מנהל פורום צניחת עפעפיים