צניחת עפעף

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

02/01/2011 | 16:50 | מאת: חגית

בת 44, ניתוח קאטרט לפני שבועיים, עפעף עליון צנח מעט, האם העפעף יחזור לעצמו? ותוך כמה זמן?

חגית שלום! בד"כ סביב ניתוך תוך עייני, כמו ניתוח קטרקט, יכולה להופיע צניחת עפעף חולפת שהיא משנית לטראומה הניתוחית לעפעפיים בגלל בצקת שנגרמת על ידי הספקולום (מפשק העפעפיים) בזמן הניתוח וגרוי שגורמות הטיפות שלאחר הניתוח. בד"כ התופעה היא זמנית ונעלמת תוך מספר שבועות. באם לאו - ייתכן שנגרמה החלשות קבועה של התאחיזה של השריר המרים את העפעף ללוחית העפעף - אך דיה ל"שמחה" בשעתה... בברכת החלמה מהירה, ד"ר זיידר.

מנהל פורום צניחת עפעפיים