האם זה פטוזיס

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

27/12/2010 | 00:08 | מאת: לילי

ד"ר ניר שלום רב, אני בת 24, כבר כמה שנים ששני העפעפיים העליונות שלי צנוחות למטה עד שאפשר לראות רק חצי מהאישון ונראות נפוחות, כאשר אני מנסה לפקוח את עיניי עד הסוף, אני לא מצליחה (רואים את כל האישון אבל יש עודף גדול של עפעף שנשאר סגור)וגם מרגישה כאבים בשרירי העיניים הדבר גם מקשה על ראייה של כל המרחב וגם מעניק לי מראה עייף (אציין שכאשר הייתי קטנה הבעיה לא הייתה לי) הייתי רוצה לדעת מה הגורמים לבעיה ומה הפתרונות (הבנתי שיש גם תרופות ולא רק ניתוח) הייתי רוצה לדעת במידה ואני אצטרך לעשות ניתוח - האם הקופה משתתפת במקרה כזה ואם לא מה הקריטריונים. והאם זה נקרא פטוזיס אין צורך לציין שאין בעברי אלכוהול, סמים ובחודשים ואני משתדלת לישון מספיק תודה רבה מראש בברכה לילי נ.ב אני לא יודעת אם זה קשור אבל יש לי מידה גבוהה במשקפיים - 9 וכבר מגיל 7 יש לי משקפיים

לילי שלום! התמונה שאת מתארת מעניינת ומאד לא-אופיינית לאנשים צעירים ובריאים. לא שכיח שמתפתחת צניחת עפעפיים בגיל צעיר, אלא אם כן יש מחלת רקע של שריר או שהבעייה מולדת (ואת מציינת שהבעייה לא היתה קיימת בלידה). אם את מרכיבה עדשות מגע על רקע קוצר הראייה הגבוה - המניפולציה של הרכבת והסרת העדשות עלולה לגרום להתרופפות התאחיזה של השריר המרים את העפעף ולצניחת העפעף. בכל מקרה, הייתי ניגש לבדיקת רופא עיניים על מנת להתרשם מן התמונה, בצורה בלתי-אמצעית. בברכה, ד"ר זיידר.

מנהל פורום צניחת עפעפיים