עיניים בולטות

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

21/11/2010 | 18:47 | מאת: ירון

ד"ר זיידר שלום, אני פונה אלייך בשאלה שמציקה לי זמן רב. יש לי עיניים בולטות מאוד, לא כתוצאה ממחלה אלא גנטיקה גם לאבי עיניים בולטות, אלא שהבעיה אצלי היא יותר אסטטית. בניגוד לאבי לי יש עיניים גדולות ובולטות וכבר שנים רבות הדבר מפריע לי (אני בן 27), הייתי מעוניין לדעת קצת פרטים בסיסיים על ניתוח לתיקון הבעייה הזו היות ולא מצאתי באינטרנט הסבר המניח את הדעת. הדבר היחיד שמצאתי הוא שניתן לשבור את מבנה העצם שמחזיק את גלגל העין ובכך לדחוף את העין פנימה ובכך להקטין את הבליטה שלה ולהביאה למראה נורמלי. הבעיה אצלי כבר הפכה למעיקה מאוד מבחינת ביטחון עצמי וביישנות ועקב כך אני מרכיב משקפיים הרבה שנים ולא מסיר אותם כמעט בשום מצב. הדבר אכן פוגע באיכות החיים במיוחד כאשר נאמר לי שיש לי עיניים מאוד יפות אלא שכאשר אני מסיר את המשקפיים הן נראות עייפות מאוד דבר אשר משפיע על האסטתיקה של הפנים, דבר אשר חשב לי מאוד. שאלה נוספת שרציתי לשאול היא במידה והניתוח אכן מאפשר תיקון הבעיה, מה קורה עם העפעפיים העליונות? אצלי הן מאוד ארוכות היות והעין בולטת החוצה, האם לאחר ניתוח יש צורך בניתוח העפעפיים? בתודה מראש ושבוע טוב, ירון

ירון היקר, שלום! ניתוח דה-קומפרסיה (שבירת עצמות / קירות הארובה) של ארובת העין אכן מוכר כטיפול בבלט עין. הניתוח קיים במספר ווריאציות (של מספר קירות הארובה ששוברים, בשילוב או ללא סילוק שומן ארובתי) ומבוצע במרכזים רפואיים בודדים בארץ. זהו ניתוח "גדול" עם פוטנציאל סיבוכים נרחב (דימום, זיהום, כפל ראייה, ירידה בראייה, א-סימטרייה בין הארובות) שמקובל בדרך כלל במצבי מחלה של אורביטופאתייה של בלוטת התריס שמסכנת את הראייה (בגלל לחץ על עצב הראייה או בלט עין הגורם לחשיפה של הקרנית), ולעיתים פחות שכיחות מתבצע גם בהתווייה קוסמטית. אופצייה כירורגית אחרת, פשוטה יותר, היא להצר את מפתח העפעפיים על מנת לתת רושם שהעיניים פחות בולטות. למרות התיאור המפורט שנתת - מובן שיש צורך בהתרשמות בלתי - אמצעית אצל רופא עיניים אוקולופלסטיקאי על מנת להמליץ על הטיפול הנכון. אין פה כמובן "תורה משמיים" - וכל אחד ימליץ על הטיפול הנכון לדעתו שיכול להתבצע בידיו. בברכה, ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

מנהל פורום צניחת עפעפיים