פטוזיס

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

11/10/2010 | 14:55 | מאת: שיר

בתקופה האחרונה החלה לי צניחה של עפעף ימין - לא באופן קבוע אלא מדי פעם כששרירי הפנים בפעולה (כשאני אוכלת, מדברת - העין כמעט נסגרת) שמתי לב גם שאני כבר לא מסוגלת לקרוץ בעין הזאת. רופאת עיניים עשתה לי בדיקה, אמרה שאני רואה 6/6 והפנתה אותי לייעוץ נוירואופתלמולוגי מה כולל הייעוץ הנ"ל ? האם יכול להיות שהעניין הזה בר תיקון?

שלום שיר, איני בטוח שהמצב שאת מתארת קשור לפטוזיס / צניחת עפעף. ייתכן מאד שמדובר בבלפארוספזם - התכווצויות לא רצוניות של העפעפיים, מצב שקשור בפעילות יתר של עצב הפנים באותו צד, המעצבב את שרירי הפנים. זו הסיבה שהופנית, כנראה, לנוירואופתלמולוג. כמובן שאיני מתיימר לעשות האבחנה בהתכתבות - ויש צורך בהתרשמות בלתי - אמצעית מן התופעה שאת תארת. אם אכן מדובר במצב הזה - הטיפול כולל לעיתים הזרקות בוטוקס לעפעפיים, על מנת להחליש את פעולת השריר הסוגר את העפעפיים. שוב - אני בטוח שבדיקת הנוירואופתלמולוג, שהיא בעיקרה בדיקה רגילה של רופא עיניים, "תשפוך אור" על הבעייה ותסייע באבחנה. בברכת בריאות, ד"ר ניר זיידר

12/10/2010 | 10:45 | מאת: שיר

תודה על תשובתך המהירה. אני יודעת שלא ניתן לאבחן כמובן דרך האינטרנט אך בהמשך להודעתך רציתי לדעת האם סביר שהתופעה שציינת תפגע רק בעין אחד כאשר השניה מתפקדת כרגיל ? והאם יש דרגות חומרה שונות לתופעה - כלומר האם כמות הטיקים יכולה לגבור ?

מנהל פורום צניחת עפעפיים