צניחת עפעפיים

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

26/09/2010 | 12:13 | מאת: נירה

אני מעוניינת בניתוח להרמת עפעפיים. רופא עיניים של קופ"ח המליץ לי לעשות זאת במימון קופ"ח, אבל כאשר ראה שיש צניחת עפעפיים לא סימטרית (יותר בעין שמאל, בעקבות ניתוח תיקון פזילה)חזר בו ואינו מוכן לעשות את הניתוח. האם צניחת-יתר בעין אחת מהווה בעיה כה חמורה עד שלא ניתן לבצע ניתוח יעיל בשתי העיניים? בנוסף, אני סובלת מאלרגיה ומטופלת בטיפות אמדין. הרופא טוען שניתוח עפעפיים עלול להחריף את האלרגיה. האם זה נכון? אני חושדת שזה רק תירוץ כדי להימנע מניתוח.הוא המליץ לי לקבל חוות דעת אחרת, אבל איני יודעת לאן לפנות ובכל זאת לקבל מימון של קופ"ח. אודה מאד על תשובה לשאלותי.

26/09/2010 | 23:01 | מאת: אחת

ניתוחים של חברי קופ"ח וזאת בלשון המעטה .הן משום המחיר (אולי) והן משום שלקוח חיצוני הם יכולים לשכנעו לנתח גם את השקיות וכד' ( על חשבונו ) . בנוסף ,כמדומני שבניתוח ע"ח קופ"ח הם לא יכולים לבצע הרמת מצח או גבות באם זה הגורם לצניחה כי זה לא ממומן ע"י הקופה . בקיצור ,יש כאן הרבה דברים סתומים בנושא ,שעד שהפציינט כבר מקבל התר לניתוח ע"ח הקופה - הוא מתקשה למצוא מנתח ראוי כי כולם מסרבים . בנוסף ,בהתחלה כולם ששים לראות אותך בקליניקה ולייעץ לך ותוך כדי שיחה כשהדברים לא מסתדרים להם מהאספקט הריווחי את רואה עננה מכסה את פנייהם , והם הופכים קיצרי רוח עד גסי רוח . יש לעשות סדר בנושא .

לאחת שלום! נגעת בקצה קצהו של אחד החוליים הקשים של הרפואה הציבורית. אכן, ניתוחי העפעפיים נמצאים בתחום ה"אפור" שבין בעייה תיפקודית לבין בעייה אסתטית. על מנת לתת טיפול כולל לצניחת העפעף - רצוי לטפל לא רק בהיבט התיפקודי - אלא גם באסתטי - וזה דורש משאבים יקרים של זמן חדר ניתוח ומיומנות (שדורשת ניסיון שנים) של רופא העיניים האוקולופלסטיקאי - אלה משאבים שקיימים בצימצום. ברגע שהתגמול לניתוח עפעפיים במערכת הציבורית שואף לאפס - גם מוטיבציית הרופא לנתח - יורדת בהתאם - ובסופו של דבר מי שיוצא נפסד הוא הפציאנט שאין ביכולתו / רצונו לשלם - וחבל... בברכת חג שמח! ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

לנירה שלום! צניחת עפעף המלווה פזילה, יכולה לנבוע ממספר סיבות. אם צניחת העפעף מולדת - ייתכן שקשורה בחוסר התפתחות משולב של השריר המרים את העפעף וזה המרים את העין. אם צניחת העפעף נרכשת בעקבות הניתוח לתיקון הפזילה - ייתכן שמדובר בהחלקת התאחיזה של השריר המרים את העפעף ללוחית העפעף. הגישה הניתוחית שונה בשני המצבים. כמו כן יש לקחת בחשבון אם קיימים עודפי עור בעפעפיים שדורשים בלפארופלסטייה, ובדרך כלל אינם מכוסים על ידי הקופה. המיומנות בניתוחי עפעפיים (במיוחד כאלה הדורשים טיפול בבעייה של השריר) נרכשת בניסיון של שנים והיא נחלתה של קבוצה מצומצמת מאד בקרב רופאי העיניים (האוקולופלסטיקאים). איני מצוי בנבכי המפגש שהיה ביניכם ולא ברורה לי מיומנותו הכירורגית בניתוחי עפעפיים של רופא העיניים שבדק אותך - אך ייתכן שהבין שאינו יכול להתאים את תוצאות הניתוח לציפיות הפציאנט (ציפיותייך). לא הייתי "לוחץ" על הרופא לנתח אותך אם אינו מעוניין - והייתי מחפש רופא מיומן אחר שיבדקך. בהצלחה ובברכה, ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

מנהל פורום צניחת עפעפיים