ניתוח עפעפיים

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

19/08/2010 | 19:31 | מאת: גילית

אני עומדת להשיא ילד בעוד קצת פחות מ 3 חודשים. האם יהיה נכון מצידי (מבחינת החלמה ותופעות לוואי אפשריות) לבצע עכשיו ניתוח להרמת עפעפיים? או שלא כדאי להסתכן עכשיו בהרפתקאה כזאת?

שלומית שלום! מזל טוב לקראת החתונה. אורך תקופת ההחלמה מניתוח עפעפיים משתנה ממנותח למנותח ותלוי בגיל הפציאנט, מחלות נוספות, עישון, ובנטילת תרופות נוגדות קרישה (אספירין, קומדין). כמובן שסוג הניתוח משפיע על כמות הנפיחות והדימום - לא דומה ניתוח בגישה "אחורית" לעפעף לתיקון פטוזיס - לניתוח קדמי להוצאת עודפי עור ושומן כחלק מבלפארופלסטייה, או לניתוח "קטן" להסרת נגעים בעפעפיים. לא דומה ניתוח של העפעפיים העליונים לזה של העפעפיים התחתונים. גם הטכניקה הניתוחית של המנתח לעצירת הדימום משפיעה על קצב ההחלמה. ואולם "בגדול": היומיים - שלושה הראשונים הם המרשימים ביותר מבחינת הנפיחות ומומלץ לעשות קומפרסים קרים על מנת להפחית את הבצקת. כעבור 7-10 ימים מוצאים התפרים. לקראת סוף השבוע השני שלאחר הניתוח הפציאנט מתחיל להיראות די "נורמלי", למעט המטומה (דימום) תת עורי פה ושם בשלבי ספיגה. התוצאה הסופית או החלמה מלאה מבחינת הנפיחות והצלקות מושגת במרבית המקרים כעבור חודשיים. עדיין מתחת לפני השטח רוחשים תהליכים מיקרוסקופיים של דלקת בעור ותחתיו עד לטווח של כ 6 חודשים, שיכולים לגרום לשינויים קלים מאד בתוצאה הסופית. בתקופה שלאחר הניתוח ניתן להסתייע במשחות המכילות סטרואידים שמזרזות את הפחתת הבצקת והנפיחות ובמשחות אחרות (המכילות סיליקון) להקטנת ההצטלקות. בהצלחה, ד"ר ניר זיידר.

מנהל פורום צניחת עפעפיים