צניחת עפעפיים עקב אביבית קשה

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

11/01/2016 | 10:46 | מאת: יפעת

בני בן ה 9 סובל מאביבית קשה שגרמה לו לצניחת העפעף בעין שמאל עד כדי כך שהעין חצי סגורה.הרופאה אמרה שזהו נזק בלתי הפיך שכן גם הטיפול באלרגיה גורם לצניחת עפעפיים.האם ישנו טיפול שיחזיר את העין לקדמותה?

יפעת שלום! אכן, דלקת כרונית של הלחמית עם מעורבות של העפעפיים (כמו אביבית) יכולה לגרום במהלך הזמן לצניחת עפעף במנגנון של דיס-אינסרציה של הלבטור מאחיזתו בלוחית העפעף. רצוי להמתין לרזולוציה של הדלקת או תקופה שקטה יותר מבחינת הדלקת ואז להתייעץ עם רופא עיניים ילדים או אוקולולופלסטיקאי בשאלה של תיקון הפטוזיס. בברכת בריאות, ד"ר זיידר.

מנהל פורום צניחת עפעפיים