עפעפיים

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

05/05/2015 | 23:45 | מאת: מייק

1.) האם מאמץ יתר של העיניים (צפייה במסכים קטנים וכד) עלולים לגרום גם לצניחת עפעפיים או לעודף שומן בעפעף עליון? 2.) מה גורם לעודף עור בעפעף עליון מלבד תהליך ההתבגרות ?

מייק שלום! 1. צניחת עפעפיים אינה נגרמת, ככל הידוע לנו, ממאמץ ראייתי כגון צפייה ממושכת במחשב / טלוויזיה או קריאה ממושכת. צניחת עפעפיים יכולה להיגרם כתוצאה משיפשוף מכני חוזר ונשנה של העפעפיים, כפי שקיים למשל בדלקות עיניים אלרגיות הגורמות לגרד. 2. מעבר לגיל ולתהליך ההתבגרות הגורם לריפיון העור בכח הכובד ולהופעת עודפי עור ושומן בעפעפיים העליונים, תורמים לכך גם נטייה משפחתית (אם מבנה דומה של העפעפיים קיים בהורים / באחים) ומוצא אתני / גזעי של האדם (מבנה עפעפיים מסויים באנשים שמוצאם במזרח אסיה, וכדומה). בברכת בריאות, ד"ר זיידר.

מנהל פורום צניחת עפעפיים