צינורית דמעות חסומה

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

27/02/2014 | 11:42 | מאת: שבי

אשתי עברה הרחבה של פנו קטום תחתון בעין שמאל , בעקבות דמעות מרובות וכן דלקת בכיס הדמעות , לאחרונה חזרה העין לדמוע , בעקבות דלקת התחילו לה כאבים חזקים ובעקבות כך אושפזה ונתנו לה תרופות נגד כאבים ואנטיביוטיקה , לציין שהיא רגישה לפניצילין , אמרו לה שהיא צריכה לעבור ניתוח שבו ישברו חלק מהאף , ראיתי באינטרנט שאתה מבצע זאת באמצעות סיב אופטי , האם זה מצליח , מה זמן ההחלמה , האם הבעיה נפתרת לחלוטין ?

שבי שלום! הרחבה של הפונקטום מבוצעת במצבים של חסימה קרובה (פרוקסימלית) של מערכת ניקוז הדמעות. במצבים בהם החסימה היא רחוקה (דיסטאלית) - חסימה באיזור הדוקטוס הנאזולקרימלי, שגורמת לדלקות של שק הדמעות ודלקות עיניים כרוניות - הפיתרון הכירורגי הוא ניתוח DCR לפתיחת דרכי דמעות. השיטה המסורתית שנהוגה לפחות 100 שנים היא DCR חיצוני, שבו הפתיחה של החסימה היא דרך חתך בעור בזווית הפנימית העין. בשנים האחרונות צברה השיטה האנדוסקופית - אנדו נזאלית (דרך האף) פופולריות, משום שהיא חוסכת את הצלקת באף, והיא פחות טראומטית מבחינת ההמטומה בעפעפיים ומשך ההחלמה. שיעורי ההצלחה דומים לשיטה החיצונית ולפי הספרות מתקרבים ל 90%. זו השיטה שבה מרבית המטופלים מנותחים ברמב"ם. בברכת בריאות, ד"ר זיידר.

מנהל פורום צניחת עפעפיים