פלאש יכול לגרום לצניחת עפעפיים/גבות?

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

11/01/2014 | 20:18 | מאת: ליאור

שלום, היום בטעות עשיתי פלאש באיזור העין. ופתאום חל כאב באיזור העפעפיים, רציתי לדעת האם אור של פלאש (באייפון) יכול לגרום לצניחת עפעפיים או נפילת גבות? או שאין קשר בין אור לצניחת עפעפיים וגבות? תודה, ליאור.

ליאור היקר שלום! סינוור על ידי אור יכול לגרום לפעולה רפלקסיבית של סגירת העיניים. אנשים עם פטוזיס (צניחת עפעף) מדווחים, לעיתים, שהפטוזיס בולט יותר בתמונות בהן הם מצולמים עם פלאש המצלמה, מהסיבה שהזכרתי למעלה. עם זאת, התופעה זמנית, חוזרת למצב הבסיסי, וחולפת דקות ספורות לאחר הסינוור. בברכת בריאות, ד"ר זיידר.

מנהל פורום צניחת עפעפיים