נפיחות

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

27/10/2013 | 20:51 | מאת: ליהי

שלום, בחצי שנה האחרונה שמתי לב לנפיחות בעין ימין. הנפיחות נמצאת לאורך רוב העפעף העליון ובעיקר בצד הרחוק מן האף (סוף העין). בנוסף יותר קשה וכבד לי לפתוח את העפעף והעין מעט יותר אדומה ופחות בוהקת. מה יכולות להיות הסיבות ומה ניתן ואפשרי לעשות בנידון ? תודה מראש על כל התגובות.

ליהי היקרה שלום! התופעה שאת מתארת יכולה לנבוע ממצב הנקרא "בלפריטיס" - הפרשה שומנית מידיי של בלוטות השומן של העפעפיים. במצב זה יכול להיות גודש של בלוטות השומן שגורם לנפיחות העפעף וכן לגרוי של העין ולתופעות של אודם, צריבה או אי-נוחות. ההמלצות השכיחות לטיפול הן קומפרסים חמים, תחליפי דמעות, ומשחות אנטיביוטיות או סטרואידליות. כדי לאשש או לשלול ההשערה - הייתי ניגש לבדיקה אצל רופא עיניים של הקופה בה את מבוטחת. בברכת בריאות, ד"ר זיידר.

מנהל פורום צניחת עפעפיים