צניחת עפעף

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

16/09/2013 | 20:27 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 33 ועברתי לפני 18 שנה השתלת קרנית כתוצאה מפגיעת אבן שגרמה לשריטה בקרנית אני רואה מטושטש מאוד בעין ויש לי פזילה קלה לכיוון חוץ. בשנים האחרונות שמתי לב שהעפעף יותר גדול מהעין השנייה וקצת נופל לא סוגר את העין. ממה זה יכול להיות? והאם אני יכולה לתקן את זה? ואיך? האם פונים לרופא עיניים? תודה.

מיכל היקרה שלום! הסיבה שאת רואה את העפעף הנידון "גדול" יותר היא בגלל הצניחה שלו, מה שגורם לפלטת העפעף להיראות רחבה יותר. לאחר פציעה של העין, ובעקבותיה ניתוח להשתלת קרנית, פועלים כוחות על העפעף הגורמים למתיחה של הרקמות ו"החלקה" של גיד השריר המרים את העפעף (הלבטור) מן העפעף, ובמנגנון זה - לצניחתו. ניתן להתייעץ עם רופא עיניים. כדאי לקחת בחשבון שהפזילה עלולה לבלוט יותר לאחר הרמת העפעף בניתוח. אם הפזילה אכן ניכרת - הסדר הנכון הוא יישור העין בניתוח פיזול, ורק לאחר מכן ניתוח לתיקון צניחת העפעף. בברכת בריאות, ד"ר זיידר.

מנהל פורום צניחת עפעפיים