צניחת עפעפיים

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

08/06/2010 | 15:53 | מאת: ג'ני

האם ניתוח להרמת העפעפיים הוא בסל קופת חולים כללית? והיכן ניתן לברר אודות הנושא בתודה ג'ני

ג'ני שלום! תודה על שאלתך. התשובה אינה חד - משמעית: כשמדובר על ניתוח לתיקון צניחת עפעפיים אמיתית ("תיקון פטוזיס" בלשון המקצועית - מצב בו אחיזת השריר המרים את העפעף פגומה)- הניתוח נמצא בסל הבריאות של הכלית. כשמדובר על צניחת עפעפיים מדומה ("ניתוח בלפרופלסטייה" בלשון המקצועית, או תיקון דרמטוכלזיס - חיתוך של עור ושומן עודפים בעפעפיים) - הניתוח נחשב אסתטי ואינו נמצא בסל הבריאות. על מנת להתרשם ולשפוט באיזה סוג של ניתוח ל"הרמת עפעפיים" מדובר והאם הוא מכוסה על ידי הקופה - עלייך להיבדק על ידי רופא עיניים, רצוי אוקולופלסטיקאי - כזה המבצע ניתוחים להרמת עפעפיים. בברכה, ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

מנהל פורום צניחת עפעפיים