שיטות טיפול לא כירוגיות לצניחת עפעפיים

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

27/05/2010 | 16:40 | מאת: לירון

שלום, במהלך השנה האחרונה חלה בעין הימנית שלי צניחת עפעף. בנוסף לכך באותה העין יש הצטברות של שומן בקצה הפנימי שלה (ליד האף). אולם למעשה צניחת העפעף מציקה לי מאוד מבחינה אסטתית, אך לא תיפקודית. כיצד ניתן לטפל בבעיה זו, אך לא באמצעות ניתוח? הייתי רוצה לשמוע על כל דרך אפשרית בבקשה. תודה.

לירון היקר, שלום! תודה על שאלתך המעניינת. באופן עקרוני הפיתרון הדפיניטיווי לצניחת עפעף הוא כירורגי. ניתן, בצורה תרופתית, להעלות את העפעף באמצעות טיפות עיניים המכילות חומר אדרנרגי (אפרין, פנילאפרין). התרופות פועלות על השריר המשני (שריר ע"ש מילר) המסייע להרמה של 1-2 מ"מ של העפעף. ואולם ההשפעה היא זמנית (לכ 30 דקות), ובמתן כרוני של הטיפות מתפתחת בד"כ אלרגיה בעין והרחבת אישון שמטשטשת את הראייה. אפשרות תאורטית אחרת היא להזריק בוטוקס לעפעף הנורמלי משמאל, הזרקה שתחליש את השריר המרים אותו ותגרום לירידתו - ואולי ליותר סימטרייה של העפעפיים. אך האפקט הוא זמני(מספר חודשים) וקשה לניבוי מבחינת גובה העפעף. בנוסף, לא ניתן "להיפטר" מכרית השומן שאתה מתאר בצד הפנימי של העפעף בשתי הצורות שתיארתי. בשורה התחתונה, למרות שניתוח הוא בדרך כל אופצייה אחרונה לפיתרון בעיייה רפואית - ניתוח הוא בד"כ פיתרון יעיל לצניחת עפעף. הניתוחים לתיקון צניחת העפעף הם אמבולטורים, בהרדמה מקומית ועם תקופת החלמה קצרה יחסית. אם הניתוח מבוצע ע"י רופא מנוסה - התוצאה בד"כ טובה מאד, עם שביעות רצון גבוהה של המטופל. בברכה, ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

מנהל פורום צניחת עפעפיים