תופעה של שפעם בחודש בערך -צניחת עפעפיים למס' ימים

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

21/01/2012 | 19:22 | מאת: שיר

שלום שמי שיר אני בת 20, לפני שנתיים בערך , שמתי לב שעפעף שמאל שלי קצת יותר גדול מהימין וזה נראה כאילו אני סוגרת חצי עין, למעשה צניחת עפעף, והעיניים לא סימטריות. זה קורה לי בערך פעם בחודש חודשיים למשך יומיים,שלוש. ולאח מכן העפעפיים חוזרים להית בסדר. אין לי מחלות שרירים כלשהן,אני מרכיבה משקפיים לרחוק לפעמים. ואף פעם לא עשיתי ניתוח בעיניים.

שיר היקרה שלום! צניחת עפעף היא בדרך כלל תופעה קבועה. הצניחה יכולה להיות להחריף ולהיות משמעותית יותר בשעות הערב, או בזמן עייפות. צניחה שמופיעה בצורה התקפית יכולה להתאים למחלות נוירולגיות שונות, אך אין זה אופייני לבחורה צעירה ובריאה כמוך. לעיתים, גודש בבלוטות השומן של העפעף, או דלקת של העפעף (בלפריטיס) יכולים לגרום לנפיחות של העפעף ולמראה "צנוח" שלו, אך מצב זה אינו נמצא בקטגוריה של צניחת עפעפיים. מצב נוסף שעשוי לדמות צניחת עפעף הוא "בלפארוספזם" - התכווצות בלתי רצונית של העפעפיים שנגרמת לעיתים במצבי מתח או עייפות. בשורה התחתונה - התופעה שאת מתארת לא אופיינית לצורה הקלאסית של צניחת עפעפיים. בכל מקרה, הייתי ניגש לבדיקה אצל רופא עיניים על מנת לוודא שעינייך אכן בריאות. בברכה, ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

17/11/2012 | 18:26 | מאת: דורית

בדיוק כפי ששיר מתארת גם אצל בני בן ה 17 החלה לפניי כשנה תופעה של צניחת עפעף עיין שמאל למשך יומיים עד שלושה אחת לחודש וחצי עד חודשיים אשר לא משתנה במהלך היום (בוקר או ערב)ולא קשורה לעייפות כפי שבדרך כלל קורה במאסטניה גרביס. לאחר שלושה ימים העפעף חוזר למצב רגיל ולא רואים הבדל בין העפעפיים למשך כחודשיים.היינו אצל נוירולוגים שונים שלא היו עדים לתופעה בזמן אמת. ביצענו בדיקות כגון EMG ובדיקת דם לנוגדנים שהיתה שלילית. מה זה? תודה, דורית

מנהל פורום צניחת עפעפיים