צניחת עפעף עדשות מגע...

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

26/10/2011 | 21:40 | מאת: תומר

ד"ר שלום. אני מרכיב 20 שנה עדשות מגע. בשלוש השנים האחרונות עברתי לעדשות קשות עקב קרטוקונוס. כבר שנתיים אני שם לב לצניחת עפעף בעין ימין.לפעמים זה ממש בולט לעין עד כדי כך שמעירים לי שהעין נראת נפוחה.כנראה בגלל העפעף העליון ולפעמים נראה פחות. נשאלות שלי הן: 1-הבנתי שסביר להניח שזה נגרם מהרכבת העדשה הקשה בשנים האחרונות- אני צודק? ואם כן מה הקשר? ומה ההבדל בין קשותלרכות שדווקא עדשה קשה יכולה לגרום לזה? 2- הייתי אצל רופא עיניים שאמר שאולי יש לי אלרגיה לעדשה בעין ימין ולכן העפעף העליון נפוח מה שגורם לו להראות נפול. יכול להיות? 3-הוא ביקש שאהיה בלי העדשה בעין במשך חודש ויכול להיות שזה יסתדר. יכול להיות שהנזק הוא הפיך ומהעפעף תרד הנפיחות לאחר תקופה ללא הרכבת העדשה והוא יתרומם חזרה??? !!! 4- אם לא לאיזה רופא אני צריך ללכת? אשמח לקבל תשובות. תודה רבה. תומר.

תומר היקר שלום! אכן, הרכבת עדשות מגע קשורה בצניחת עפעפיים. מאמינים שהמניפולציה של העפעפיים בזמן הרכבה והסרת העדשות (שהיא אגרסיווית יותר בשימוש בעדשות קשות בגלל חוסר גמישותן) גורמת למתיחה של הרקמות ולהיחלשות התאחיזה של השריר המרים את העפעף בלוחית העפעף. העפעף נראה נפול או נפוח, בשלב זה, בגלל שמיפתח העפעפיים מעט קטן יותר בצד הצנוח בהשוואה לצד השני. כמו כן ניתן לראות יותר מלוחית העפעף (האיזור בעור הגובל בקו הריסים) בצד הצנוח. אלגיה לעדשות המגע קשורה בד"כ גם בגרד, תחושת גוף זר בהרכבת העדשות, ובהפרשות עד כדי פיתוח אי נוחות ואי סבילות להרכבת העדשות בשלבים מתקדמים. לעיתים דלקת לחמית אלרגית גורמת לנפיחות של העפעף שמעלה את משקל העפעף בגלל הבצקת ולצניחת עפעף מכנית שעשוייה לחלוף עם שוך הדלקת. בהחלט הגיוני לנסות תקופה מסויימת של הפסקת השימוש בעדשות מגע וטיפול בתכשירים אנטי-אלרגים בתקווה שהתופעות תחלופנה. באם המצב יישאר כפי שהוא לאורך זמן, וקיימת הפרעה לראייה או הפרעה אסתטית בגלל הא-סימטרייה של העפעפיים - תוכל לפנות לרופא עיניים אוקולופלסטיקאי על מנת לשקול האופציות הכירורגיות להרמת העפעף. בהצלחה, ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

מנהל פורום צניחת עפעפיים