צניחת עפעף עקב עדשות מגע

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

10/11/2020 | 15:48 | מאת: יפעת

שלום ד"ר, אני מרכיבה עדשות מגע כ10 שנים. בשנתיים האחרונות אני שמה לב שעין ימין פקוחה יותר מעין שמאל. כשאני מאמצת (ללא ידיים) את העפעף השמאלי הוא אכן יכול להיפתח עד הסוף, אך מיד כשאני מרפה יש הבדל קטן בין העיניים. האם זה דבר הפיך? במידה ואפסיק לזמן מה להרכיב עדשות, המצב יכול לחזור לקדמותו? תודה רבה .

10/11/2020 | 15:53 | מאת: יפעת

שכחתי לציין - אני בחורה צעירה (24), והעדשות הן רכות .

יפעת יקרה שלום! צניחת עפעף בנוכחות שימוש בעדשות מגע רכות או קשות יכולה לנבוע מהמניפולציה של העפעף בעת הרכבה או הסרה של העדשות, שיכולה לגרום להחלקת התאחיזה של שריר הלבטור פלפבראליס המרים את העפעף בלוחית העפעף (טארזוס). לעיתים שיפשוף של העפעפיים, בגלל דלקת לחמית אלרגית ותחושת גרד, יכול לגרום לצניחת עפעף במנגנון דומה. כמובן, דרושה התרשמות קלינית על מנת להבין את הסיבה לצניחה. בברכת בריאות, ד"ר זיידר. www.oculoplastics.co.il

מנהל פורום צניחת עפעפיים