ריפוי של דלקת עפעפיים כרונית

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

23/08/2020 | 11:32 | מאת: אביב

שלום רב! בביקור אצל רופא העיניים שלי, נכתב בסיכום הרפואי - לגבי שתי (!) העיניים: "MGD, בהיפוך עפעפיים - תגובה פפילרית עדינה". במילים אחרות, כפי שהסביר לי הרופא, יש לי דלקת עפעפיים כרונית. ואכן, מצב זה משפיע על מהלך החיים שלי - אני סובל לעיתים קרובות מתחושה של גורם זר בעין, יובש ועוד. נאמר לי ע"י הרופא כי הטיפול הוא בקומפרסים על העין וטיפות עיניים באופן שגרתי. פונה אליך ד"ר כי אני מנסה להבין - האם לא ניתן **לרפא** את הדלקת הזאת? האם נגזר עליי לחיות עם זה כל חיי? מוכרח לומר כי זה לא נשמע לי הגיוני... כיצד מטפלים בבעיה מהשורש? אולי יש איזשהם טיפולים חדשניים מהשנים האחרונות? אשמח לשמוע מה דעתך המקצועית בעניין. תודה, אביב.

אביב יקר שלום! דלקת עפעפיים כרונית נגרמת לרוב מהפרשה שומנית של בלוטות החלב של העפעפיים. זוהי תכונה / אופי של הבלוטות שגורמת ליצירת ההפרשה השומנית. יחד עם זאת ניתן להקל על הבעיה ולשפר את האופי השומני של ההפרשה הבלוטית באמצעות שימוש בתכשירים להיגיינת עפעפיים (מגבונים / מוס), שימוש בקומפרסים חמים וכן במשחות אנטיביוטיות וסטרואידליות. בברכת בריאות, ד"ר זיידר. www.oculoplastics.co.il

מנהל פורום צניחת עפעפיים