פטוזיס שחזר אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

22/05/2020 | 11:00 | מאת: דנה

היי, לפני כשלוש שנים סבלתי מדלקת עיניים חריפה שאחריה העפעף של עין שמאל נשאר נפול. הלכתי לאוקולופלסטיקאי ואמר שרק ניתוח יעזור ולכן עברתי ניתוח לתיקון פטוזיס. הניתוח עזר אבל לאחרונה שוב העפעף התחיל ליפול וחזר בדיוק כמו שהיה לפני הניתוח ואפילו יותר גרוע כי עכשיו זה גם מפריע לי לראייה. יש לי טראומה מאוד גדולה מהניתוח בגלל ההחלמה הקשה והארוכה ואני לא מסוגלת לעבור את זה שוב. האם יש פיתרון אחר לזה?

דנה יקרה, שלום! פטוזיס חוזר יכול לנבוע מפתולוגיות שונות, כמו למשל דלקות חוזרות שגורמות לנפיחות העפעף, או תחושת גרד שגורמת לשיפשוף של העפעף. אלה בתורם עלולים לגרום להינתקות חוזרת של האפונאורוזה של שריר הלבטור מלוחית עפעף. גם תהליכים פתולוגים של השריר עצמו, כמו מחלות שריר למיניהן, עלולים לגרום לחולשה פרוגרסיבית של השריר המרים את העפעף ופטוזיס חוזר. תיקון הפטוזיס החוזר הוא בד"כ באמצעים כירורגים. בברכת בריאות, ד"ר זיידר. www.oculoplastics.co.il

מנהל פורום צניחת עפעפיים