פצעונים קטנים על העפעפיים

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

09/08/2019 | 00:46 | מאת: תומר

שלום :) זו אינה תופעה חדשה אצלי, אבל אני רוצה להבין מה זה ולמה זה קורה: לאחר פעילויות שונות - במיוחד אחרי מקלחת (אבל לא רק: גם לאחר שאני מתעורר ובאופן כללי, בסיטואציות פחות יציבות לעיניים) מופיעים לי פצעונים עגולים קטנים מאוד על העפעפיים, כלומר בתוך העין - אבל לא על הקרנית, אלא על כל מה שמקיף אותה. הפצעונים הקטנטנים האלו מרגישים כמו גוף זר בעין, הם אינם כואבים אך מפריעים, ועוברים לפעמים תוך מספר שעות בודדות. האם ידוע לך מה ייתכן שזה, ממה נגרם ומה ניתן לעשות כנגד זה? תודה!

תומר יקר שלום! בשולי העפעף ממש מאחורי שורת הריסים קיימים פתחים של בלוטות שומן המייצרות את השכבה השומנית של פילם הדמעות, זו שמונעת את האידוי המהיר של הדמעות מפני השטח של העין. כשההפרשה השומנית סמיכה היא נראית ומצטברת כמעין נקודות צהבהבות על שולי העפעף. במצב זה ישנו לעיתים גרוי של פני השטח של העין, בלשון המקצועית - בלפריטיס, או אי ספיקה של בלוטות מייבומיאן. הטיפול הוא בד"כ בקומפרסים חמים ומישחה אנטיביוטית. בברכת בריאות, ד"ר זיידר. www.oculoplastics.co.il

08/02/2024 | 18:26 | מאת: ליאל

זה עלול לשרוט את הקרנית ? האם מותר להשתמש בקומרסים חמים אם יש ארוזיות נקודיות בקרנית בגלל יובש ?

מנהל פורום צניחת עפעפיים