עודף עור עפעפיים עליונים*

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

26/04/2011 | 22:17 | מאת: מאיה

שלום רב, אני בת 40. לפני כחצי שנה הזרקתי בוטוקס (פעמיים רצוף, בהפרש של שבועיים) לתיקון מצב של עודפי עור בעפעפיים עליונים שגורמים לי להיראות עייפה ומבוגרת מגילי. כמעט ולא נראה שום שיפור (גם הרופא המזריק סבר כך). האם אינני מתאימה לטיפול בבוטוקס או האם לפנות לרופא אחר (שאולי בקיא יותר במיקום המדויק של ההזרקה במקרה שלי)? תודה.

מאיה שלום! מנח נמוך של הגבות עלול לגרום לדרמטוכלזיס משני, כלומר מצב שבו נראה עודף עור בעפעפיים העליונים. במצב זה ניתן להזריק בוטוקס תחת הגבות על מנת למתן את פעילות השרירים הדפרסורים (המורידים) של הגבות, לאפשר התרוממות של הגבות ובכך - למתן את עודפי העור בעפעפיים. האפקט המושג בהזרקה ראשונית משתנה מאדם לאדם ותלוי במיקום ההזרקות ובמינון (מספר היחידות) שמוזרק בכל אתר. נדיר שמופיעה תינגודת או "סבילות" לבוטוקס כבר בהזרקה ראשונה, או אף לאחר מספר קטן של הזרקות. ניתן להעלות מינון הבוטוקס בזהירות (כדי להימנע מתופעות לואי כגון שיתוק זמני של הלבטור, השריר המרים את העפעף, וצניחת עפעף), או לשנות המיקום. אני מניח שרופא העור או הפלסטיקאי שטיפל בך בקיא בנושא... בהצלחה, ד"ר זיידר.

מנהל פורום צניחת עפעפיים