צניחת עפעף בגיל צעיר?

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

26/02/2017 | 19:37 | מאת: טליה

שלום, בחודשים האחרונים שמתי לב שמראה העיניים שלי אינו שווה. בהסתכלות מעמיקה אני שמה לב שגובה העפעפיים שלי שווה, אך העור שמעל העפעף בעין ימין מכסה יותר את העפעף, בהשוואה לעין שמאל. רופא העיניים אמר שזו לא צניחת עפעף ושהוא רואה סימטריה בין העיניים שלי, אך אני מודאגת משום שרואה בוודאות שוני. אני צעירה, בת 26. האם הגיוני שבגיל כזה העור שמעל העפעף יהיה נפול יותר בעין אחת? או שאני צריכה לדאוג? (כמובן שישר חושבת על מחלות ניווניות כאלו ואחרות). תודה רבה מראש

שלום, טליה, מימצא של עור עודף באחד מן העפעפיים העליונים הוא בד"כ ללא משמעות פתולוגית, והוא לעיתים מסממני הגיל. לעיתים המצב נובע מא-סימטרייה של הגבות. כמובן, קיים קושי להעריך המצב ללא בדיקה קלינית, אך אני משער שרופא העיניים שבדק אותך צדק כשאמר שלט מדובר בפטוזיס (צניחת עפעף). בברכת בריאות, ד"ר זיידר.

מנהל פורום צניחת עפעפיים