זקוק לעזרה בנוגע לניתוח טבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיית השמנת יתר

26/06/2013 | 13:27 | מאת: גל

שלום,אני עובר ניתוח טבעת ביום ראשון,רציתי לשאול שאלה עשיתי בדיקות דם לפני הניתוח וראו שיש לי בעיה בבלוטת התריס אני בן 18 הבעיה הזאת נפוצה במשפחה אצלנו זה משהו תורשתי,רציתי לדעת אם זה יפריע לי להורדה במשקל אחרי הניתוח או שהניתוח לא יהיה כלכך אפקטיבי בגלל שאני סובל מתת פעילות של הבלוטה. אני צריך להוריד הרבה במשקל תוך כדי חצי שנה אני שוקל 120 אני רוצה להגיע לצב"א במשקל 90 לפחות,האם הבעיה של הבלוטה תפריע לי בהורדה במשקל?או בגלל שאני צעיר זה לא אמור להפריע כלכך.. תודה ד"ר

שלום גל, תת פעילות של בלוטת המגן היא בין גורמי השמנת היתר. תת פעילות של בלוטת המגן לא מהווה התווית נגד לניתוח לצורך הרזיה. המועמדים לניתוח הרזייה עם בדיקות מעבדה אשר מוכיחות תת פעילות של בלוטת המגן, מתבקשים לעבור ההערכה וטיפול אצל אנדוקרינולוג. הרושם שלי ממטופלים שעברו אצלי ניתוחי הרזייה וסבלו מתת פעילות של בלוטת המגן, הירידה במשקל היא פחותה מאחרים ויש להם נטייה לעלות במשקל חזרה. כאן חשיבות המעקב אצל האנדוקרינולוג לצורך איזן מדוייק של הבלוטה. בהצלחה.

מנהל פורום כירורגיית השמנת יתר