שרוול/ מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  כירורגיית השמנת יתר

01/10/2011 | 02:01 | מאת: ורדה

אני בת 58 משקלי 97.4 גובה 1.56 ברצוני לעבור ניתוח שרוול או מעקף קיבה מה ההבדל ביניהם,או שזה אותו דבר. אני סובלת מיתר לחץ דם ופיברומלגיה,חברת קופת חולים כללית גרה בפ"ת . ברצוני לדעת לאן לפנות כדי לעשות ניתוח דרך קופ"ח. תודה מראש על תשובתך.

שלום ורדה. שני הניתוחים שציינת לצורך הרזיה מבוצעים בארץ. את צריכה להבין סיכויי ההצלחה והסיבוכים של שתי ההתערביות. שרוול קיבה מבוצע הרבה בארץ ובעולם ומקבל עוד תאוצה בזמן האחרון . יותר פשוט מבחינה טכנית עם פחות סיבוכים לטווח הארוך כמו בעיות של תת תזונה וחסימות מעיים . אחוזי ההצלחה דומים יחסית למרות שקיימים פרסומים שכן מעידים על הצלחות יותר במעקף קיבה. ניתוח שרוול קיבה מבוצע בצורה לפרוסקופית ומתבסס על חיתוך הקיבה ובניית שרוול בצורת צנור שנפחו 100-150 סמ"ק , וכך שכמות האוכל שהחולה מקבל לאחר הניתוח תהיה קטנה יות ולכן פחות קלוריות , בנוסף רוב המנותחים של שרוול קיבה לא מרגישים רעב בעקר בשנה הראשונה לאחר הניתוח בגלל שחלק מהקיבה שמוצאים מהגוף הוא מקור הפרשת הורמון הגרילין שהוא הורמון הרעב קיימים סיבוכים אפשריים של ניתוח זה והם סיבוכים בזמן הניתוח , סיבוכים לאחר תקופה קצרה לאחר הניתוח וסיבוכים לאחר תקופה רחוקה מהניתוח . ניתוח מעקף קיבה הוא ניתוח יותר מורכב , משאירים נפח של כ 30-50 סמ"ק מהחלק הפרוקסימאלי של הקיבה ואליו מחובר חלק מרוחק של מעי דק לאחר חיתוך , כך שהאוכל עוקף איזור התרסריון והגגונום הפרוקסימאלי שהם מקומות חשובים בספיגת שומנים וסוכרים . מדובר בסוג של ניתוח עם השקות ועם הצלחות טובות . אחוזי הירידה במשקל הם טובים ואחוזי ההצלחה בהעלמות או שיפור במחלות נלוות להשמנת יתר כמו סוכרת , יתר לחץ דם, היפרליפדמיה ועוד , הם טובים גם לניתוח זה קיימים סיבוכים אפשריים גם בניתוח וגם לאחר הניתוח וחשוב לדעת הסיבוכים המאוחרים והצורך במעקב טוב אצל דיאטנית ורופא מנתיח והצורך לקבלת השלמת מזון במולטיויטמינים לאורך חיים . ניתוח שרוול קיבה הוא טוב למשקל כמו שלך . חשובה שיחה עם הצוות המנתיח , חשוב שתביני מה יבוצע , צפיות נכונות , שנוי בהרגלי אכילה לאחר מכן עם הצורך בקבלת השלמת מזון ומולטיויטמינים והצורך במעקב מחושב מראש. . את יכולה לפנות לכל בית חולים שבו מבוצעים ניתוחים לצורך הורדת משקל , גם בבתי חולים במרכז וגב אצלנו במרכז רפואי הלל יפה . תבקשי מרופא משפחה שיפנה אותך למרפאת השמנת יתר ואני בטוח שתקבלי הסבר מפורט ותקבלי מענה על הרבה שאילות שיש לך . שיהיה בהצלחה ד"ר ג'זמאווי

מנהל פורום כירורגיית השמנת יתר