אחרי ניתוח כריתת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

14/10/2010 | 12:50 | מאת: דורית

שלום רב, אני שבוע וחצי אחרי ניתוח כריתת רחם+צואר ווגינאלית וקולפורפיה אחורית, בת 56. הרופא המליץ על הליכות קצרות, והתחלתי ביומיים האחרונים. אני עדיין עם משכחי כאבים. שאלתי: עד מתי ימשכו כאבי הבטן והחולשה? וכמה זמן צריך לחלוף עד שאחזור לעצמי כולל עבודות בית ולהרים את הנכד, סל וכו'...? תודה רבה, ד ו ר י ת

14/10/2010 | 12:55 | מאת: דורית

שכחתי לציין שלפני כחמישה חודשים עברתי ניתוח של קולפורפיה קידמית וציסטוצלה. ד ו ר י ת

דורית שלום, תקופת ההתאוששות לאחר ניתוח כריתת רחם לדנית ותיקון דפנות הנרתיק יכולה להימשך אף מספר שבועות (3-6) אשר במהלכם תרגישי בהדרגה פחות מוגבלת, פחות כאובה ויותר חזקה. אנו בד"כ ממליצים להימנע מפעילות גופנית מאומצת, נשיאת משאות כבדים וקיום יחסי מין למשך 3 חודשים מהניתוח, בפרט לאור העובדה שכבר עברת ניתוח אחד לפני זמן לא רב. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן