תחושת לחץ באגן ועקבות דם בשתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

18/01/2014 | 13:15 | מאת: שלומית

שלום רב, בת 55+ סובלת מזה כשנתיים מלחץ על שלפוחית השתן ותחושת אי נוחות באיזור האגן. בבדיקות שתן כמעט תמיד יש עקבות של דם בכמות של 0.03 - הסטוריה של חיידק בשתן שטופל באנטיביוטיקה. ct , שתן לציטולוגיה וציסטוסקופיה תקינים. בדיקה גינקולוגית תקינה אך הלחץ ממשיך כמו גם עקבות של דם בשתן במינון שציינתי. מה המלצתך להמשך? יש פתרון לסבל הזה?

שלומית שלום, קיימות מספר סיבות אפשריות הגורמות לסתמינים כפי שציינת ולכדוריות דם בבדיקת שתן. חלקן (אבנים, גידול) ניתן לשלול ע"י הברור המקיף שעברת אך מקצתן לא תמיד מזהים גם בבדיקות העזר ומכאן החשיבות של הערכה קלינית טובה. ממליץ שתעברי הערכה כזו ע"י אורוגינקולוג כדי להתקדם באבחון ולהציע טיפול במטרה להקל את אי הנוחות ממנה את סובלת. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן