תחושת התאפקות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

25/08/2010 | 21:56 | מאת: קלי

שלום, אני אחרי שתי לידות האחרונה לפני כשנה. מאז הלידות אני קמה מס' פעמים בלילה להתפנות למתן שתן, אני כל הזמן בתחושה שלא התרוקנתי לחלוטין ותמיד יש לי שתן... כמו כן שפתיי הפות גדולים מבעבר וקיימת ירידה בסיפוק בעת יחסי המין... האם יש לכך טיפול? פתרון כלשהו? תודה.

קלי שלום, יקיצות מרובות בלילה מתוך צורך לתת שתן עלולות לרמז על תסמונת השלפוחית הרגיזה הנובעת מהתכווצויות לא רצוניות של כיס השתן. בד"כ נלווים גם תסמינים של תכיפות גבוהה במתן שתן במשך היום וכן תחושת דחיפות (תחושה שאי אפשר להתקפק וחייבים לרוץ לשרותים). כמובן שחשוב לבצע בדיקת שתן בקופ"ח כולל תרבית כדי לשלול דלקת זיהומית. התופעה ניתנת לטיפול באמצעים תרופתיים, התנהגותיים ולעיתים רחוקות - ניתוחיים. לגבי השינוי בגודל השפתיים והתפקוד המיני רצוי שתבדקי ע"י אורוגינקולוג כדי להתרשם מהבעייה ולהציע פתרון. אם תרצי את מוזמנת לבוא לבדיקה במרפאה שלנו בבי"ח הלל יפה.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן