שיקום רצפת האגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

02/02/2013 | 12:12 | מאת: מרוסיה

ני עברתי ניפוח ANTERIOR/POSTERIOR COLPORRHAPHY +TVTO ב 09.12 . עד חודש ינואר הרגשתי מצויין. מתחילת הינואר קושי בהתרוקנות , טנזמות .נאלצתי לחזור לנורמולקס . סיבות ופתרון . תודה

שלום, אני מניח מתוך ההקשר שכוונתך לקושי בריקון המעיים. אם לכך התכונת, יכולות להיות לכך סיבות שונות שחלקן, אך לא כולן, קשורות לניתוח שעברת. אפשרות אחת היא שעם ספיגת התפרים שהידקו את רקמת החיבור בתיקון האחורי נוצרה חולשה מסויימת הגורמת לכך שעליך להתאמץ יותר כדי שתוכן המעי יגיע אל פי הטבעת והחוצה. שימוש בסיבים תזונתיים לדוגמא יכול להפוך את הצואה ליותר רכה ולסייע בהתרוקנות. הייתי מציע להיוועץ גם בתזונאית אשר יכולה לסייע לך להתאים את הדיאטה ובכך לשפר את המצב. כמובן שבטווח של חודש + מהניתוח יש מקום לביקורת שלאחר הניתוח במטרה לוודא החלמה תקינה של האזור המנותח. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

05/02/2013 | 13:43 | מאת: מרוסיה

רב תודות? אני משתמשת בסיבים. תואה רכה . מה סיבות האחרות?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן