כאבים בצדדים בבטן התחתונה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

14/04/2010 | 18:39 | מאת: סופי

שלום . אני בת 59 בריאה בדרך כלל. מזה כחודש אני סובלת מכאבים בצדדים בבטן התחתונה . בשני הצדדים בצורה סימטרית . בדיקות השתן תקינות . בדיקות דם כימיה והמטולוגיה תקינות . בנוסף לאחרונה אני גם סובלת מסחרחורות . פעם סבלתי מורטיגו.מעבר לזה אין לי תופעות אחרות . אני מוטרדת מאוד. מה יכול להיות המקור לכאבים ? האם יש קשר בין הסחרחורות לכאבים? הכאבים באים לידי ביטוי רק במצב ישיבה על הכיסא . לא בשכיבה ולא בהליכה . תודה מראש. סופי

סופי שלום, קשה לענות על שאלתך במסגרת פורום כזה או אחר כיוון שאת מתארת תופעה אשר יכולה לנבוע מסיבות רבות ולמעשה נדרש ברור קליני מלא הכולל ראיון רפואי אשר נוגע בכל האפשרויות, בדיקה גופנית ולעיתים גם בדיקות עזר. ככלל הבטן התחתונה מנקזת אליה מערכות שונות כולל מערכת השתן, מערכת העיכול ומערכת הרבייה, הגם שכאב כמו זה שאת מתארת יכול לנבוע גם מבעייה בדופן הבטן כמו לדוגמא בקע (הרניה). אני ממליץ לך לפנות לרופא המשפחה אשר ירכז את הברור ויוכל להפנות אותך במידת הצורך למומחים בתחומים ספיציפיים ו/או לבדיקות עזר רלוונטיות. בברכה, ד"ר בני פיינר

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן