ברור נוסף

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

07/12/2011 | 21:04 | מאת: 1802

לד"ר פיינר, בהמשך לתשובתך המפורטת, כמה דחוף לעשות את הניתוח, כאשר הצניחה בינונית מתקדמת של דופן קדמי וכן צניחה בינונית של הדופן האחורית. ציסטוצל דרגה 2+ רקטוצל דרגה 2- ללא צניחת רחם משמעותית. מהי הרשת עליה מדובר בפורום כאשר הצניחה היא גם קדמית וגם אחורית? תודה על התושבה המקצועית.

יש לתת את הדעת על שני גורמים כשדנים במידת הדחיפות: 1. עד כמה הצניחה מפריעה לך וכמה חמורה הפגיעה באיכות חייך 2. האם הצניחה גורמת לבעייה תפקודית של המערכות הסמוכות כמו לדוגמא הפרעה במתן שתן עקב חסימה ו/או הפרעה בריקון המעיים. במידה שהצניחה לא מפריעה לך ואם אין פגיעה תפקודית - אין דחיפות. בניתוחים לשיקום רצפת האגן נעשה לעיתים שימוש בשתלים שמטרתם לחזק את הרקמה הטבעית. קיימים סוגים שונים של שתלים ביניהם ביולוגיים (עשויים מחומר שהופק מבעל חיים) או סינתטיים. השתלים שנמצאים בשימוש הנפוץ ביותר בארץ כיום הינן רשתות סינתטיות הארוגות מסיב בודד אשר קרוי פוליפרופילן. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן