תהיות לפני ניתוח אורוגניקולוגי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

19/11/2011 | 17:02 | מאת: מודאגת

נאמר לי שעיקר הנזק לריצפת האגן נגרם במהלך הלידות. איך ניתן להסביר שהליך הלידה שהוא הליך טבעי גורם לנזקים כה רבים? נושא נוסף שמטריד אותי הוא מסע הפרסום הנרחב לניתוחים אורוגניקולוגיים (ראיונות בטלוויזיה, כתבות בעיתונים וכו'. האם יש כאן אינטרסים? מדוע לא נותנים אותה במה לניתוח מעקפים בלב או לכל ניתוח אחר?

שלום לך, שאלותיך במקום אבל אין צורך להיות מודאגת.. רצפת האגן הינה אזור העומד בפני מעמסות רבות לאורך החיים ונזק עלול להיגרם מסיבות שונות (בשפתנו 'מולטיפקטוריאלי') שהלידה הנרתיקית נחשבת לאחת החשובות שבהן. מדוע תהליך טבעי עלול לגרום לנזק זו שאלה פילוסופית שאין עליה תשובה פשוטה אבל ככל הנראה המבנה האנטומי של האזור יחד עם העובדה שאנו בני האדם הולכים על 2 רגליים והגרביטציה עושה את שלה יחד עם לחצים הפועלים מכיוון הבטן והאגן תורמים לבעייה. לגבי השאלה השנייה, תחום שיקום רצפת האגן הינו תחום צעיר יחסית ברפואת נשים אשר עבר התפתחות מאד משמעותית בשנים האחרונות בד בבד עם הפתיחות שמאפיינת יותר את החברה המערבית כיום מאשר בעבר והמודעות לתחומים ברפואה שמטרתה לשפר את איכות החיים והתפקוד ולא רק להאריך חיים. נשים הסובלות מפגיעה במבנה או בתפקוד רצפת האגן פונות לבקשת עזרה יותר מבעבר ועל כך אנו מברכים. אינטרסים זו לא מלה גסה וכמובן שמאחורי כל תהליך או שינוי קיימים איטרסים כאלה ואחרים. בנושא בו אנו עוסקים קיים קודם כל הרצון להגברת המודעות ולשיפור איכות החיים של נשים הסובלות מבעיות נפוצות אשר במרבית המקרים ניתנות לטיפול. קיימים גם אינטרסים של חברות מסחריות המפתחות ומשווקות ציוד רפואי המשמש לחלק מהטיפולים כמו גם חברות התרופות שמעוניינות לקטוף פרות מההשקעה שלהן במחקר ובפיתוח גם למטרת רווח וגם על מנת להמשיך לחקור ולפתח למען בריאות הציבור. גם לנותני השרות (רופאים, אחיות, פיזיותרפיסטים וכו') יש אינטרס שחלקו קשור ברצון לעשות טוב לזולת ולשפר את מצבו וחלקו קשור ברצון להתפרנס ממשלח ידיהם כפי שכל בעל מקצוע שואף. מה שכן, הלקוח, כלומר את חייב להיות ביקורתי וזהיר ולא להתפתות לכל מודעת פרסומת אלא לשאול ולברר ואולי לבקש חוות דעת נוספת, לא כל שכן כשמדובר בניתוח. הניתוחים לשיקום רצפת האגן הינם ניתוחים מורכבים וחשוב שיבוצעו בידי מומחים בעלי הכשרה נאותה ומיומנות בתחום הספיציפי הזה. מצידך, חשוב לבדוק היטב ולברר מה הכשרתו של הרופא המציע לך טיפול ובמה בדיוק הטיפול כרוך. בברכה

19/11/2011 | 22:38 | מאת: מודאגת

הייתי אצל רופא במרפאות בי"ח ולדעתו יש צורך בסרט ורשת קידמית. לעומתו הרופא הפרטי הציע 2 רשתות וסרט. ואז הוא אמר: לא לכולם יש ביטוח xyz כמו לך, יש נשים שאינן יכולות לעמוד בתשלום ואני מפצל את הניתוח לשנים ופעם שם רשת אחת ובפעם השנייה את הרשת השניה. המחשבה על לעבור 2 ניתוחים בהפרש של כמה חודשים איומה בעיני ולי אין דרך לדעת מה באמת צריך לעשות ולמי מהם להאמין.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן