חוסר שליטה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

10/11/2011 | 20:00 | מאת: שלומית

לפני 5 חודשים עברתי ניתוח אורוגינקולוגי. אני עדיין מרגישה שאין לי שליטה מוחלטת על גזים ולפני יומיים גם היתה חוסר שליטה על צואה (מעט הכתמה לא נעימה של התחתונים). עליי לציין שחוסר הליטה והתדירות הום טובים בהרבה ממה שהיה לפני הניתוח. האם הניתוח לא אמור לתת מענה לבעיות אלה? בניתוח שמו לי רשת קדמית ואחורית וסרט לשלפוחית.

שלומית שלום, בעיות בשליטה על מעבר צואה וגזים יכולות לנבוע מסיבות שונות וצניחת דופן הנרתיק האחורי ('רקטוצלה') היא רק אחת מהן. סיבות נוספות יכולות להיות קשורות לפגם בשלמות שרירי הסוגר או בתפקודם, מחלות מעי למיניהן ועוד. מכאן שניתוח לתיקון צניחה אינו בהכרח הפתרון לבעייה זו, תלוי במנגנון. מציע לך לעבור ברור לאיתור גורמים נוספים ובהתאם לממצאי הברור ניתן להתאים את הטיפול בבעייה ממנה את עדיין סובלת. בברכה

11/11/2011 | 21:09 | מאת: שלומית

כדי להמשיך בבירור? יש חשיבות לזה שלאחר הניתוח מצבי טוב מזה שלפני הניתוח? האם כדאי לחכות לעוד שיפור או לטפל כבר עכשיו?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן