הצרת נרתיק

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

02/11/2011 | 23:01 | מאת: עלמה

אני בת 51 אמורה לעבור ניתוח אורוגניקולוגי והצרת נרתיק שנאמר לי שזה פועל יוצא של הניתוח. האם עושים את ההצרה לכל אורך הנרתיק או רק בפתח הנרתיק? זה אותו חתך המשמש להכנסת הרשתות? האם זה אכן משרת בעל בן 61?

עלמה שלום, מה שנהוג להכנות 'הצרת הנרתיק' הוא למעשה הידוק רקמת החיבור שמתחת לרירית הנרתיק בדופן האחורי וכן שיקום וחיזוק אזור פתח הנרתיק ע"י תפרים. בהתאם למצב ניתן לבצע את התיקון לכל עומק הנרתיק או רק קרוב לפתח (קרוי Perineoplasty). אם קיימת צניחה משמעותית של דופן הנרתיק האחורי בד"כ רצוי שהתיקון ימשך לעומק, עד אזור צוואר הרחם. כאשר נעשה שימוש ברשת לתיקון הצניחה בדופן הנרתיק האחורי בד"כ לא מבצעים תפרי חיזוק לכל העומק אלא קרוב יותר לפתח ואת הרשת משתילים דרך אותו החתך בחלק הפנימי יותר. לגבי שאלתך השנייה, הניתוח נועד בראש ובראשונה לשרת אותך ולשפר את איכות חייך. לגבי בן זוגך, יהיה גילו אשר יהיה, דברי איתו ובררי מה ציפיותיו. חשוב להיות ריאליים ולא לתלות את איכות חיי המין רק בתוצאות הניתוח, מוצלח ככל שיהיה. בברכה

04/11/2011 | 09:02 | מאת: עלמה

נראה לי שלא הסברתי את עצמי היטב. כוונתי הייתה האם הצרת נרתיק לא יכולה להיות מכשול לגבר שאינו צעיר? לנו אין דרישות מלבד שאחזור לתפקוד רגיל לאחר 6 שנים של צניחה.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן