דמום מתמשך לאחר ניתוח להוצאת רחם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

29/05/2010 | 21:56 | מאת: חנה

ד"ר פיינר שלום רב, באוקטובר 2009 עברתי ניתוח להוצאת הרחם שכלל פתיחת בטן מלאה. לאחר החלמה ללא אירועים מיוחדים למעט דמום שנמשך עד היום. מקור הדימום הוא בד"כ מהלדן ובעת יציאות גם מפי הטבעת. התופעה מלווה גם בקולות מוזרים ובדליפות בצבעים שונים וכמובן בריחות מאוד לא נעימים. בבדיקה ע"י הגינקולוג/חרוג נקבע כי הבעיה היא פיסטולה. החרוג/פרוקטולוג טוען כי הבעיה הנה תוצאה של הניתוח (רואה פתח קטן בקיר המפריד. היום ברצוני סוף סוף לפתור את המטרד הזה שמשבש את חיי אנושות ככל הנוגע לאסתטיקה האישית, אני עומדת אצל שתי מחלקות (נשים וחרוגית) שאינן מצליחות להחליט אצל מי האחריות לטיפול.  הייתי מבקשת לציין כי בהתאם להבנתי הימשכו של דימום קבוע הוא רמזור אזהרה ויש לפתור את הבעיה ולא לצאת ידי הצהרה של "פיסטולה" . אודה לך אם תוכל לצייד אותי במידע ע"מ שאוכל לעמוד על זכותי לבריאות מלאה ומהר ככל הניתן. בתודה ובברכה

חנה שלום, פיסטולה הינה בהחלט בעייה מטרידה הדורשת טיפול ובחלק מהמקרים עלולה להיגרם בעקבות ניתוח קודם באגן. ממה שאת מתארת נשמע כי האבחנה של פיסטולה בהחלט אפשרית. על מנת להתקדם באבחנה הייתי ממליץ לבצע בדיקת הדמייה (CT עם שתיית חומר ניגוד) על מנת לזהות האם קיים פתח במעי המחובר לפתח שנצפה בנרתיק ואם כך באיזה חלק של המעי מדובר. אם מדובר באזור הרקטום (החלק הסופי של המעי הגס) יוכל לבצע את התיקון גינקולוג בעל מומחיות בכירורגיה של רצפת האגן או פרוקטולוג (כירורג כללי בעל מומחיות באזור המעי הגס). אם מדובר במעי הדק נכון לדעתי שהתיקון יבוצע ע"י כירורג. כך או כך יש מקום לדיון משותף בין 2 הגורמים על מנת להביא לפתרון אופטימלי של הבעייה. בברכה

31/05/2010 | 13:33 | מאת: חנה

ד"ר פיינר שלום רב, תודה רבה על תשובתך, CT אגן יעשה ביום רביעי הקרב ובא. אני מקווה שמכאן תסלל הדרך לפתרון. תודה מקרב לב על תשובה מפורטת חנה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן