הסבר לדיאגנוזה לבצוע ניתוח קולפורפיות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

29/04/2024 | 12:17 | מאת: עדן

שלום אני בת 72 בבדיקת אורוגיניקולוג ע י בדיקת ידנית בלבד דרך הנרתיק בלבד סכום הבדיקה היה כדלקמן: מצב כללי-שפי,מבוא,לדן,צוואר,רחם,טיפולם-אמ ל למעט POP ניכר מתוכננת לניתוח קולפורפיות והיסטרוקופיה לכריתת פוליפ ובידקת רירית בעובי 8 ממ ,לא בוצעה כל בדיקה נוספת אחרת ,אבקש הסבר למימצאים מה צנח לי ,מה דחיפות הניתוח, עלי לציין שקיימתלי אי נוחות בעיקר במצב שכיבה בפי הטבעת נבדקתי עי פרוקטולוג ללא מימצא מיוחד, האם לאחר ניתוח זה עלולה הבעיה להישנות ולחזור?אודה לתשובתך בברכה עדן

שלום רב, בבדיקה שציינת אין פירוט של מרכיבי הצניחה או דרגת החומרה. כתוב שהצניחה 'ניכרת' אבל זו קביעה מאד לא ספיציפית. קשה מתוך הבדיקה הזו להבין עד כמה המצב חמור. בברכה

30/04/2024 | 10:58 | מאת: הסבר ניתוח קוליפורפיות

שלום מודה לך על תשובתך ובהמשך לה אבקש לדעת איזה בדיקות עלי לבצע כדי לדעת מה חומרת הצניחה והאם אכן ניכרת כפי שנכתב בברכה עדן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן