איך בודקים האם יש צניחה ומה דרגה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

29/04/2024 | 06:03 | מאת: א

שלום צניחה שלי תוצאה ישירה של כריתת רחם. אני מדדתי נקודות Ba ו Bp וגם LH. בהתחלה היו -2.0 - ו 17.4. ואז כעבור שנה השתפרו לאט לאט הגיעו ל 3 - (שזה כביכול תקין) ו 14. בדיקות ב אולטראסאונד, אותו רופא, אותו מכשיר. איך זה יכול להיות? טעות מדידה? שרירים גדלו? מה מודדים, הרי אם כתוצאה של הניתוח איברים יוצר נמוכים אז לא צמח לי פתאום ליגמנטים שהרימו. איך אפשר להסביר תוצאה? אם זה חשוב: יש לי אטרופיה נרתיקים ואני לא לוקחת שום דבר. אני עושה תרגילים כל יום לפחות פעם ביום, לא מרימה ולא רצה, לא משתעלת ולוקחת משלשלים שלא יהיה מאמץ מינימלי אפילו.

שלום, נכון שלא צומחים ליגמנטים. אבל כשעובדים על חיזוק שרירי רצפת האגן התמיכה באברים באופן כללי משתפרת. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן