אנדו או משהוא אחר?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

22/04/2024 | 21:59 | מאת: אריאל

דר שלום, אני מאובחנת עם הליקובקטר וקנדידה במערכת העיכול . מזה חמש שנים שאני סובלת מתסמינים שרק מחריפים עם הזמן: עצירויות, עייפות כרונית גדולה מאוד, צמרמורות ,נקודות אדומות מתפשטות על העור ועוד. הבעיה הגדולה ביותר היא כאבי בטן כרוניים ,באמצע הבטן ,מתחת לטבור. מרגישה לחץ אדיר על הבטן שלעיתים מורגש גם בפי הטבעת. יש כאבי בטן אדירים אחרי התרוקנות גם. עברתי לפרוסקופיה ושללו אנדו. הבעיה שהתסמינים מחריפים והם זהים גם באנדו וגם בזיהומים שיש לי . הווסות קשות מאוד עם גושים של ג'לי שיוצאים וכאב שמפיל אותי לרצפה . רופא נתן לי זואלי ואמר לחזור אליו רק בעוד 4 חודשים. עבר חודש ואין אף שיפור. מ1-10 הכאבים הם 20 וזה כל היום! כדור זלדיאר מרדים מאוד ולא כ"כ עוזר להרגיע את הכאבים. האם זה אנדו או ייתכן שהקנדידה וההליקובקטור עושים תסמינים כאלו חריפים ואם זה אנדו, איך אפשר לוודא מלבד לפתוח את הבטן? אני ממש סובלת מכאבים כל היום ובוכה כל הזמן. תודה

אריאל שלום, את מתארת בעיה מורכבת שקשה להתייחס אליה במסגרת פורום ללא בדיקה גופנית מקיפה ובדיקות הדמייה. ממליץ לקבוע תור לבדיקה במרפאת אנדומטריוזיס / כאב אגן כרוני על מנת לבצע בירור מסודר. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן