סובלת

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

21/03/2024 | 14:43 | מאת: הדר

שלום, עברתי לפרוסקופיה ושללו אנדרומטריאוזיס. הבעיה: מלפני שלוש שנים כאבי המחזור הגיעו למצב שכיום 5 כדורי קומבודקס לא משתקים אותם ואני לא מסוגלת לעמוד בגללם. הדימום מסיבי מאוד! יש כאבי בטן תחתונה כרונים וגסטרו שללו כל דבר אפשרי כולל מעי רגיז. הכאבים הם בבטן התחתונה בלבד. מה עושים? אין אנמיה

הדר שלום, יתכן שמדובר באדנומיוזיס (אזורים בשריר הרחם בהם חבוייה רקמת רירית הרחם). בד"כ מלווה במראה אופייני באולטרהסאונד. ניתן לטיפול ע"י התקן תוך רחמי מפריש פרוגסטרון או בניתוח במידה שזו האבחנה. ויתכנו סיבות נוספות. ממליץ לעבור הערכה מסודרת ע"י רופא.ת נשים כדי לדון באפשרויות בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן