כאבים נפיחות בעת ביצוע קגל עם ביופידבק

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

19/03/2024 | 07:03 | מאת: א

שלום לאחר כריתת רחם, אורך נרתיק 7.5 עד נק C. אטרופיה ולא מקיימת יחסי מין. יש צניחות. מבצעת קגל עם Perifit שמראה האם מבצעת נכון ומה עוצמה וכו. בעיה שהוא גדול מידי (אורך 8.3 סמ, קוטר 3.2 סמ). מהרגע שמכניסה זה כבר כואב ואני גם נאלצת לדחוף אותו פנימה כדי למקם נכון חיישנים. שאלות 1. שמתי לב שמשהו מעליו מתנפח כאילו יוצא החוצה, למרות שלפי מכשיר אני שואבת ולא דוחפת החוצה. אני מרגישה כאילו שופכה נדחפת החוצה, אפשרי? 2. מה נזק שיכול להיגרם מזה שני דוחפת אותו למרות כאבים וגם כאב אחר כך. יש תחושה כאילו נרתיק נפוח/ פתוח לא יודעת איך להסביר

19/03/2024 | 21:09 | מאת: א

1. האם כאבים באופן קבוע מסביב לנרתיק זה שרירים עייפים או שזה סימן שצניחה התקדמה. כאבים לא מפריעים לי. מפריע לי חשש שצניחה מתקדמת. 2. מאז הניתוח אני לוקחת נורמלוקס שלא יהיה עצירות ומתח. בחודש אחרון למרות יציאות רכות ונורמלקס, אין לי תנועות. רק אם אני לוקחת נר גליצרין, מיד הכל יוצא בקלות. יש ימים שאני לוקחת פעמיים שלוש כל פעם שאני מרגישה בטן מלאה. זה בגלל הצניחה?

שלום רב, 1. היפרמוביליות של השופכה יכולה להראות כמו רקמה שמתבלטת לכיוון פתח הנרתיק בעת עליית הלחץ הבטני, ואינה מבטאת צניחה של אברי האגן. 2. ככל לא מומלץ להפעיל כח בהחדרת אביזרים לתוך הנרתיק כנגד כאב. עלולה להגרם פציעה של רירית הנרתיק. 3. כאב איננו תסמין אופייני או שכיח בצניחת אברי האגן. כדאי להיבדק כדי לנסות ולאתר את מקור הכאב. 4. מומלץ לא להשתמש בנרות גליצרין באופן קבוע מספר פעמים ביום. ובמקרה שמדובר בבעייה קבועה מומלץ לפנות לייעוץ גסטרואנטרולוג עם מומחיות ספיציפית במוטיליות של המעי לצורך בירור. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן