אולטראסאונד - חיצוני או פנימי?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

08/03/2024 | 12:16 | מאת: שואלת

הי האם האולטראסאונד שעושים לאבחון תסמונת גודש אגני הוא חיצוני או פנימי?

שלום רב, אולטרהסאונד המבוצע להדגמת אברי מערכת הרבייה (רחם, שחלות וכו') ואזור האגן נעשה דרך הנרתיק. באופן זה מתמר האולטרהסאונד יכול להתקרב לאזור בו אנו רוצים לצפות וכך התמונה המתקבלת ברורה ומפורטת יותר. בנוגע לתסמונת גודש אגני, בדיקת הבחירה הינה CT בפרוטוקול המדגים את כלי הדם באופן מיטבי. בברכה

10/03/2024 | 09:25 | מאת: שואלת

תודה רבה על תשובתך. האם mri יכול להחליף את בדיקת ה ct במקרה זה או לפחות להתחיל את האבחון קודם בmri ואם תהיה אינדיקציה כלשהי לתסמונת זו להמשיך את הבירור עם ct?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן