מנגנון צניחה של איברים וקשר לאטרופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

07/03/2024 | 20:57 | מאת: א

שלום רופאים ופיזיו הצליחו לבלבל אותי. שאלה כללית אם אטרופיה גורמת לנרתיק להיות צר יותר וקצר יותר ודפנות לא גמישות וקשיחות, זה אמור להיות טוב נגד צניחה. זה אמור למנוע צניחה, לא? אני מדברת על אישה לאחר כריתת רחם ולא מקיימת יחסים וגם לא תקיים. לאישה כזאת, אטרופיה זה בעצם ברכה, נכון?

שלום רב, ובכן -זה שהנרתיק אטרופי לא מגן מפני צניחת אברי האגן. שכבת האפיתל של שבדופן הנרתיק היא זו שמושפעת מהאטרופיה. מנגד מה שמוביל לצניחת אברי האגן היא החלשות של רקמת חיבור ושריר עמוקים יותר, בד"כ כתוצאה מנזק שמתרחש ברקמות הללו במהלך לידות וגינליות, אבל לא רק. עצם החיים, היותנו יונקים זקופים, הגיל וכו' עלולים להחליש את השרירים והרקמות התומכים באברי האגן. בברכה

09/03/2024 | 23:51 | מאת: א

עוד יותר מבולבלת :-) פגיעה באפיתל גורמת להיצרות של הנרתיק? אם נרתיק צר מאוד, אין מקום בו, אז איך שלפוחית יכולה לפול ממנו? דבר נוסף. שריר הוא בסוף. אבל הצניחה בפנים זה דרגה 1 זה העדר תמיכה של רקמת חיבור (ברור כי כמעט ולא קיימת לאחר כריתת רחם) אז (1) התקווה היחידה על השרירים? (2) איך אסטרוגן וגינלי יכול לעזור כאן? שרירים אם כבר זה יותר טסטוסטרון, תרגילים.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן