ניתוח רשת tvt דליפת שתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

28/02/2024 | 19:59 | מאת: אביבה

לאחר ניתוח רשת tvt, כאבים באזור הישבן, פי הטבעת (הרגשת צורך לדחוף כל הזמן).;כאבים בנרתיק. תחושה של שריפה, צריבה, הרגשה כמו תפרים אחרי לידה. לאחר שישה שבועות - הסרת הרשת בגלל שהייתה מתוחה, וגרמה לכאבים. חודש לאחר הסרת הרשת, עדיין אותם הכאבים. מה יכולה להיות הסיבה לכך?

אביבה שלום, תופעות כפי שאת מתארת מוכרות יותר לאחר שימוש ברשת בגישה וגינלית לטיפול בצניחת אברי האגן. האם בטוח שבוצע רק TVT (לטיפול בדליפת שתן במאמץ) או שיתכן כי הניתוח כלל גם טיפול בצניחה ע"י רשת? ככלל כאב אגני בעקבות ניתוח קשור לעיתים בגרוי של סיבי עצב בעומק האגן. הסרת הרשת במרבית המקרים תגרום להפחתת / העלמות הכאב אך במקרים מסויימים עלול להישאר כאב כתוצאה מגרוי מתמשך של סיבי העצב. טיפולים שעשויים להועיל הם פיזיותרפיה לרצפת האגן (כולל נקודות לחיצה וטכניקות הרפייה), נטילת תרופות כנגד כאב עצבי ולעיתים הזרקה מקומית של תרכובת הכוללת סטרואיד עם מאלחש מקומי. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן