שימוש בקרם אובסטין לאחר ניתוח לשיקום רצפת האגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

18/02/2024 | 14:12 | מאת: חנה לסר

באיזה מקרים יש להיעזר בקרם טיפולי אובסטין לאחר ניתוח לשיקום רצפת האגן, כמה זמן נמשך הטיפול, הטיפול עצמו גורם לדימום קל. האם נכון להמשיך ולטפל?

חנה שלום, טיפול באובסטין מומלץ ככלל לנשים לאחר חדילת המחזור במטרה לפצות על החסר באסטרוגן באזור המכונה 'אורוגניטלי' (נרתיק, שלפוחית השתן, צינורית השופכה). במקרה שעברת ניתוח בגישה וגינלית אפשר לחזור ולהשתמש בקרם לאחר החלמת הפצע (כששה שבועות לאחר הניתוח) ואילך. במקרה שנגרם דימום בעקבות מריחת הקרם מומלץ לפנות לבדיקה ע"י רופא.ת הנשים. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן