דלקת אגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

14/02/2024 | 05:08 | מאת: רנה

שלום ד"ר, אני סובלת מאצירת שתן, כיס שתן נוירוגני. שימוש בצנתרים. בזמן מילוי כיס השתן, ללא עליית לחצים פתולוגית וללא התכווצויות לא רצוניות, עד נפח שח 430 סמ"ק. תחושת השתנה ראשונה רק בנפח 450 סמ"ק. החל מנפח 470 סמ"ק מופיעה עליית לחצים הדרגתית, למרות זאת אין תחושת URGE, עד 18 ס"מ מים. אין דלף שתן בזמן מילוי. האם דלקת האגן כרוני PID, יכול לגרום לפגיעה בסוגרים שריר ועצב?

רנה שלום, דלקת אגנית PID חדה או כרונית ככלל אינה אמורה לגרום לאצירת שתן או לתבנית פעולה נוירוגנית של שלפוחית השתן.

15/02/2024 | 16:03 | מאת: רנה

שלום, תודה על המענה. האם ברפואה ובספרות קיים כי, במסגרת מרפאת כאב הזרקות אפידורל זנב, פודנדאל ו S2-S4. כן יכול לגרום לפגיעה במערכת העצבים המרכזית פגיעה בסוגרים שריר ועצב (אצירת שתן (כיס שתן נוירוגני) ואי נקיטת צואה? אודה למענה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן