צניחה חוזרת לאחר ניתוח הרמה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

10/02/2024 | 19:30 | מאת: היי

היי שבועיים אחרי ניתוח הרמת רחם ושלפוחית. לפני הניתוח המצב היה שהשלפוחית הייתי ממש בפתח הנרתיק ממש רואה גוש. כרגע שבועיים אחרי ניתוח רואה שוב גוש בפתח, לא ממש בקצה כמו שהיה אבל רואה. האם ייתכן שצמח שוב??

12/02/2024 | 16:37 | מאת: הדר

אותי זה לא יפתיע.אצלי חזרה הצניחה עשרה חודשים אחרי הניתוח.

שלום רב, תלוי מה בדיוק נעשה בניתוח ובאיזו טכניקה. קיימים סוגים שונים של ניתוחים לטיפול בצניחת אברי האגן וגישות ניתוחיות שונות לדוגמא ניתוח בגישה וגינלית אל מול ניתוח בגישה לפרוסקופית או רובוטית, אם או ללא שימוש במשתל (רשת) וכן תלוי מה היו המדורים (האברים) המעורבים בצניחה לפני הניתוח והאם כל מדור קיבל מענה הולם בניתוח. ככלל, שיעור ההצלחה של ניתוחים לשיקום רצפת האגן שתוכננו נכון ומבוצעים בטכניקה נכונה, הינו גבוה. בשוליים תיתכן גם הצלחה לא מלאה באחוז נמוך של המקרים. צריך לזכור כי בכירורגיה משקמת, בשונה למשל מניתוח לכריתת התוספתן, לא מדובר בהסרת איבר חולה וע"י כך ריפוי המחלה, אלא מדובר בביצוע מניפולציה כירורגית על רקמה מוחלשת במטרה לתקן את הפגם בתמיכה. זהו אתגר מסוג שונה לחלוטין. בכל מקרה ההמלצה היא להיבדק כדי לדעת מה המצב לאשורו ומה האפשרויות להמשך טיפול. בד"כ קיימות כמה אפשרויות בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן