טיפולי IVF לאחר כריתת חצוצרות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

10/02/2024 | 11:25 | מאת: מרים

שלום 4 ימים לאחר כריתת חצוצרות בשבוע 5 להריון חוץ רחמי הופיע דימום כמו וסת. זה יכול להיות וסת? כמה זמן לחכות עד החזרת עובר בIVF?

מרים שלום, לא מדובר בווסת כיוון שזהו דימום לאחר סיום הריון (במקרה שלך חוץ-רחמי). לאחר שהריון מפסיק להתפתח נפסקת הפרשת ההורמון פרוגסטרון שתפקידו לייצב את רירית הרחם ומופיע דימום שמזכיר ווסת. בנוגע להמשך הטיפולים עליך להיוועץ בצוות המטפל ביחידת ה-IVF. בברכה

12/02/2024 | 22:30 | מאת: מרים

תודה על המענה. מאז הניתוח יש לי עצירות. כבר שבוע. אני מניחה שזה מההרדמה. אך האם המאמץ מהסיטואציה יכול לגרום נזק באיזור הניתוח?

17/02/2024 | 12:32 | מאת: ד"ר בני פיינר

לא צפוי להיגרם נזק באזור הניתוח

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן