תרגילי בטן כאשר יש צניחה בכל המדורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

09/02/2024 | 23:41 | מאת: א

שלום צניחה בכל המדורים ובריחת שתן קלה לאחר כריתת רחם. רופא אמר לי שאני יכולה לעשות כל ספורט שאני רוצה. אבל ויתרתי על הכל רק פילאטיס. קניתי מכשיר פריפיט perifit ואיתו מדדי האם יש לחץ תוך בטני כאשר אני עושה תרגילי בטן. גיליתי שהתרגילים מסוימים שעובדים על חלק התחתון של בטן בעיקר (למשל הרמת רגליים 45 מעלות) יש לחץ תוך בטני למרות שאני מכווצת רצפת אגן (אני גם חייבת להכניס בטן פנימה אחרת אקבל התרחקות ישר בטני). מה עלי לעשות? להפסיק גם תרגילי בטן וכל דבר שגורם לעליה בלחץ תוך בטני? לשים פסארי? (אין דליפת שתן בזמן התרגילים כי אני מתרוקנת לפני)

10/02/2024 | 16:35 | מאת: R

אני רק מנסה לדחות צניחה חמורהכמה שיותר מאוחר בתקווה שלא אחיה הרבה שנים

שלום רב, אין מניעה או איסור לבצע תרגילים המפעילים את שרירי הבטן. גם פעולות רבות שאנו עושים בשגרה גורמות לעלייה מסויימת בלחץ התוך בטני. מומלץ באשה עם החלשות מאובחנת ברקמות התומכות של רצפת האגן להימנע מהפעלה אינטנסיבית של שרירי דופן הבטן אבל תרגול מתון, גם אם מעלה במידה מסויימת את הלחץ הבטני, הנחלט אפשרי. בברכה

18/02/2024 | 00:20 | מאת: P

מה זה אימון מתון,איך אני יודעת את זה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן