שימוש יתר באקדח עיסוי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

27/01/2024 | 12:45 | מאת: לי

שלום ד"ר בת 35. אני סובלת משרירים מכווצים ברצפת האגן, בבטן, כולל הסרעפת שמתבטאים בתחושת לחץ ברצפת האגן. אני עושה טיפולים אצל פיזיותרפיסטית של רצפת אגן והפיזיותרפיסטית המליצה על שימוש באקדח עיסוי ( massage gun). קניתי את האקדח, ובטעות עשיתי עיסוי במשך כ 30 דקות בעוצמה הכי גבוהה על שרירי הבטן כאשר בהוראות כתוב שניתן לעשות מקסימום דקה. למחרת התגברה מאוד תחושת הלחץ ברצפת האגן והיא לא עוברת. האם ייתכן שנגרם נזק?נזק עצבי? נזק לכלי הדם? כיצד אפשר לבדוק זאת? מה ניתן לעשות? הוסף תגובה

27/01/2024 | 17:58 | מאת: ליאנה

לי סליחי לי שהתערבתי פשוט במקרה ראיתי פוסט שלך. גם אצלי אותה בעיה ופיזיו שלי בדיוק מהפחד שאני אגזים התעקשה שאני אקנה ויברטור במקום אקדח שהיה לי כי הוא הרבה יותר חלש. אני גם שמה אותו על בטן תחתונה ובחוץ. היא אמרה לי להזיז כל 10-15 שניות ממקום למקום, המליצה במעגל כאילו כדי לא לפספס נקודות

לי שלום, הסיכוי לגרום לנזק בלתי הפיך הוא מזערי. אני מאמין שעם הזמן הכאב יפחת ויעלם (כמו כששריר נתפס). ניתן גם לבקש מהפיזיותרפיסטית לעבוד איתך על טכניקות הרפיה. רק להבא, מומלץ להיצמד להוראות. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן