כיווץ יתר של שרירי רצפת אגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

27/01/2024 | 10:45 | מאת: א

מה בעיה בכיווץ יתר של שרירי רצפת אגן? אם רצפת האגן שלי מכווצת קבוע, שעות. האם צניחה יכולה להתקדם וגם בריחת שתן? ברור לי זה גורם לכאבים ואי נוחות וקושי בשירותים וחוסר יכולת לקיים יחסים אבל אני אתמודד עם כל זה. תודה

שלום רב, הבעייה בכיווץ יתר של שרירי רצפת האגן היא בעיקר כאב בין אם באופן פאסיבי ובין אם בפעילות כמו, אך לא רק, יחסי מין. לעיתים כיווץ יתר גורר הפרעה בריקון שלפוחית השתן או קושי ביציאות. בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן